7 kommentarer på “Å skyte elskende spurver med kanoner

 1. Tilbaketråkk: Når ungdommers kjærlighet blir kriminalisert | unfiltered perception

 2. en 19 år gammel mann ble dømt til å betale en drøyt fire år yngre venninne 10 000 kroner i oppreisning. Jenta påpekte i retten at sexen var frivillig, at hun ikke ville ha ham dømt og at hun heller ikke ville ha pengene.

  Her kan det faktisk argumenteres for at retten gjorde denne jenta til prostituert.

  Ganske spesielt.

 3. Leisha, det samme har jeg tenkt. Det er drøyt. Og pengene er et blytungt symbol på at staten anser henne som OFFER. Det skal godt gjøres for en ung jente å fri seg fra det når det så ettertrykkelig blir slått fast.

  Men hva tenker du om 19-åringen og 14-åringen?

 4. Ja, enig. Jeg synes det er skikkelig drøyt at denne jenta ble påtvunget pengene fordi vergen hennes ønsket det. Hva sier det om vergen og forholdet den personen har til jenta? Hva skulle de med pengene? Trist at en 14-åring tydeligvis har et mye sterkere begrep om det prinsipielle enn den som skal lære henne om nettopp sånne ting. Hvis det gir mening. 🙂

  Denne saken som bloggposten egentlig handler om synes jeg er kjempetrist for alle parter. Mest for gutten som risikerer å få livet sitt ødelagt. Men også for jenta som på en måte nå får ansvaret for det. Tror ikke det er så greit for henne å tenke på, nødvendigvis. Dette er et stjerneeksempel på en sak som politiet sikkert kan se litt på, men bør henlegge fort. Bortkastet å bruke ressurser på slike saker. Den statsadvokaten har virkelig ikke nok å drive på med … !! En veldig trist sak på alle måter.

 5. Sex er ikke matematikk. Godt sagt! Dette er en av årsakene til at jeg personlig ønsker at den seksuelle lavalderen skal fjernes fullstendig. Seksuelle overgrep skal påtales etter handling, ikke etter alder. Et seksuelt overgrep er ganske enkelt å påtvinge en annen din mening av den personens seksualitet. Dessverre er dette bare halvveis straffbart i Norge, nettopp på grunn av denne «seksuelle lavalderen». I realiteten er flere av disse dommene faktiske seksuelle overgrep, da de påtvinger disse barna rettens mening om deres seksualitet. Avskyelig, men dessverre ikke straffbart. Men det burde ha vært det.

 6. Tilbaketråkk: Noen tanker om seksuell lavalder | SAKSYNT

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s